Обавештење за родитеље будућих првака

Поштовани родитељи будућих Првака, упис Првака почиње 1.4.2022. и траје до 31.5.2022. године. Заказивање термина за упис можете извршити електронским путем на Порталу еУправа и то од 25.3.2022. године. У термину који закажете биће обављени и упис и тестирање детета.

Уколико имате тешкоће да закажете термин путем Портала еУправа, заказивање можете извршити и телефонским путем, позивом на број Школе 741 – 031 07:30 до 13:30

Да бисте уписали дете, неопходно је да претходно обавите лекарски систематски преглед детета.

Приликом уписа је потребно да имате Јединствени матични број детета (ЈМБГ) и једног од родитеља. На упис, са дететом је неопходно да дође бар један родитељ.

У наставку следе детаљније информације у вези са процедуром уписа.

Информација за родитеље у вези са еЗаказивањем термина

за упис и тестирање  детета у ОШ

И ове године родитељи / други законски заступници који су грађани Републике Србије могу електронским путем да закажу на Порталу еУправа термин за упис и тестирање детета у основну школу покретањем услуге еЗаказивање термина за упис и тестирање детета у ОШ.

Потребно је да:

  • Будете регистрован корисник, односно имате креиран налог на државном порталу за електронску идентификацију eID.gov.rs
  • Покренете услугу на Порталу еУправа (Услуге → Образовање → еЗаказивање термина у ОШ)
  • Закажете термин у школи којој Ваше дете територијално припада

Приликом уписа није потребно да прилажете документа, јер ће их школа прибавити по службеној дужности, и то:

  • Извод из матичне књиге рођених
  • Уверење о пребивалишту
  • Уверење о похађању припремног предшколског програма
  • Потврду о обављеном лекарском прегледу – лекарско уверење*

* Изузетак су само: лекарско уверење уколико сте преглед обавили код приватног лекара или ако је дете војни осигураник, као и уверење о похађању припремног предшколског програма, уколико га је дете похађало у приватном вртићу. У овим случајевима потребно је да приложите уверење у папирној форми.

Напомена 1: Термин можете да откажете 24 часа раније. Уколико не откажете термин и не дођете у заказаном термину у школу, систем Вам неће дозволити да наредних 14 дана резервишете нови термин за упис и тестирање детета у основну школу електронским путем. У том случају, родитељи ће морати директно да се обрате школи и закажу нови термин.

Напомена 2: Уколико имате додатна питања и недоумице у вези са заказивањем термина, обратите се контакт центру електронске управе на 011/73-505-57. Телефонска подршка доступна је од 21. марта 2022. године и током трајања уписа у основне школе сваког радног дана од 8.00 до 15.00 часова.

С поштовањем

Директор школе

Биљана Тодоровић

Scroll to Top