Обележена Дечија недеља

Дечија недеља

„Велико срце деце Србије“

Од 2. до 8. октобра 2023.године

Као и сваке године и ове године у нашој школи реализована је Дечија недеља. Слоган овогодишње Дечије недеље гласи „Велико срце деце Србије“. Деца су имала прилику да учествују у разним активностима. Организоване су различите радионице, гледање филма о пријатељству, посете сеоској библиотеци и спортске активности. Кроз активност „Мостови међу генерацијама“ подсетили смо се обичаја и игара из прошлости. Подручну школу посетила је школска библиотекарка и са ученицима реализовала радионицу израде обележивача за књиге. Ученици су показали своју машту и креативност разним ликовним, литерарним, музичким и спортским умећима, а осмех је одзвањао школом и школским двориштем.

У оквиру Дечије недеље у петак, 6.10.2023.год. организован је Спортски дан. Спортисти наше школе показали су се кроз турнире у фудбалу, кошарци и одбојци.

Током ове недеље ученици су развијали другарство, емпатију, толеранцију и поштовање. Реализацијом свих ових активности дали смо допринос обележавању Дечије недеље која има дугу традицију, а која је од 1987. године уведена Законом о друштвеној бризи о деци.

Scroll to Top